HEERLIJKE HERINNERINGEN

Het perfecte roomijs bij Gelati Van houcke

Gelati Van houcke zorgt al jaren voor het perfecte roomijs. En dat doen we niet enkel voor de ijswagen van Wim. Particulieren maar ook horeca, ijsventers, ijssalons of vensterverkoop kunnen bij ons terecht.

Wim Van houcke

AMBACHTELIJK IJSBEREIDER

Op 13 jarige leeftijd gaat Wim naar Piva te Antwerpen waar hij na 5 jaar afstudeert als banketbakker – ijsbereider – chocolatier. Na zijn opleiding gaat hij werken bij verschillende patissiers. ’s Avonds volgt hij nog een vervolmakingscursus voor suikerbakkerij en speciale desserten.

In de zomer van 1991 start Wim, na de werkuren als banketbakker met de verkoop van ijsroom met een Renault R4 F6 onder de naam Gelati Van houcke. Het jaar daarop start zijn eerste volledige seizoen met de verkoop van ijsjes. Ook worden er dat jaar de eerste eetfestijnen beleverd. Een paar jaar later wordt er een nieuwe pasteurisator en ijsmachine aangekocht.

In 1994 leert Wim Els kennen en het jaar daarop stapt ze mee de zaak in en wordt er een tweede ijswagen aangekocht. In de lente van 1997 kopen Wim en Els een pand te Mariekerke – Bornem waar na een jaar werken de nieuwe ijsroomatelier van Gelati Van houcke wordt ondergebracht.

Sindsdien worden hier de ijsjes gemaakt.